Listaa kaikki tuotteet  Taide ja musiikki  Historia, kulttuuri ja maantiede
 Koti ja harrastukset
« takaisin
Puutarha ja Piha 1-4

Loppuunmyyty, ei saatavissa

Täysin kotimaisin voimin toteutettava uutuus. Käytännönläheinen, laaja-alainen ja perusteellinen.
4 osaa:

Suunnittelu ja Perustaminen
(valmis)
Puutarhat ja puutarhatyylit, Tontin arviointi, piharakenteet, kulkuväylät, valaistus ym. Suomalaisin pihoja ja puutarhoja, Pihan peruskorjaus, Pihapuutarhan puut, ym.

Satoisa hyötytarha
Hedelmäpuut, marjapensaat, Hyötykasvit, Kasvihuoneet, lavaviljely, Erityispuutarhat, ym.
Kestävät koristekasvit
Pensaat ja köynnökset lajeittain, maanpeittokasvit, havupensaat, kasviryhmien valinta kasvupaikan mukaan, erityispuutarhoja, istutus ja hoito, ym.

Kukoistavat perennat
Runsaasti kasviesittelyjä kohteena perennat, sipulikasvit ja kesäkukat. Oikeat kasvivalinnat, Harrastajan kasvilajeja, Erityispuutarhoja, Kasviryhmittelyjä, ym.
Ensimmäisessä osassa kokonaisvaltainen ajattelu ja suunnittelun merkitys ovat vahvasti esillä. Nykyaikainen piha toimii monitoimitilana, perheen ja asukkaiden tarpeiden mukaisesti elävänä ja kehittyvänä osana kotia, jossa voi nauttia sekä työskentelystä että sen tuloksista.
Esimerkkipihojen esittely ja selkeät suunnittelu piirustukset helpottavat oman pihan suunnittelua, kattaen laajasti erityyppiset maapohjat ja ilmastoalat. Esimerkkipihat antavat myös kokeneelle tarhurille uutta näkökulmaa pihan pitkäjänteisessä uudistuksessa ja kehittämisessä.
Puutarha ja Piha teos on toimitettu yhteistyössä puutarhaliiton kanssa.
Päätoimittaja Irmeli Anttiroiko, hortonomi, AMK, toimittaja.
Toimituskunnan muut jäsenet: Juha Forsblom, hortonomi, puutarhayrittäjä. Liisa Häkli, MMM, BSC, toimittaja. Mari Wärri, kustannuspäällikkö WSOY. Marketta Kotilainen, vastaava toimittaja WSOY. Kuvatoimittaja Teija Tuisku, MMM, toimittaja, valokuvaaja. Piirrokset ja pohjakartat Juha Kivimäki, suunnitteluhortonomi.
Kirjoittajat: osa artikkeleista toimituskunnan kirjoittamia, lisäksi kirjoittajina toimivat useat puutarha-alan asiantuntijat, mm. seuraavat: Reija Heiskanen, suunnitteluhortonomi. Mikko Rahtola MMM. Ella Räty, kasviasiantuntija (Taimistoviljelijät ry; kv. perennajärjestön tutkijajäsen sekä eurooppalaisen nimistötyöryhmän ENA:n Suomen edustaja). Hanna Tajakka, MMM, puutarha-agronomi. Heli Virkkunen, hortonomi, AMK, maisema-arkkitehti yo.
Teos sisältää runsaasti uusia, kiinnostavia ideoita ja vinkkejä pihan vihreyttämisestä ja hoidosta.
Kirjasarja esittelee kattavasti ja perusteellisesti myös uusimmat kasvilajit, työtavat ja menetelmät.
Lisäksi ensimmäinen osa esittelee pihapuutarhan puut. Isot puut, Muotopuut: riippaoksaiset tai pilarimaiset puut ja rungolliset pensaat. Havupuut. Kattavat ja perusteelliset lajiesittelyt jatkuvat muissa osissa puutarhanhoidon perustiedon ja ohjeiden lomassa.
Puutarha ja Piha -sarjan osa Kestävät koristekasvit on ilmestynyt. Nyt on juuri se aika, jolloin kannattaa perehtyä kunnolla oman pihan keväiseen kunnostukseen. Tämä kirja kertoo monipuolisesti koristepensaiden ja köynnösten valinnasta ja opastaa istutusten suunnitteluun ja hoitoon. Havu-, lehti- ja maanpeitepensaiden sekä toinen toistaan kauniimpien köynnösten lajikuvaukset ihastuttavine kuvineen kertovat tekijöiden vahvasta ammattitaidosta.
Kirja esittelee monipuolisesti myös havu- ja
kukkapensaat samoin iki-ihanat pensas-, ryhmä- ja köynnösruusut lukuisine lajikkeineen. Mukana on useita kokeilemisen arvoisia uutuuksia ja erikoisuuksia, mm. satumaisen kauniita klematiksia ja muita köynnöksiä.
Puutarha ja Piha -teossarjan osa satoisa hyötytarha perehdyttää lukijan hyötypuutarhan suunnitteluun ja tekniikoihin niin avomaa kuin kasvihuoneviljelynkin osalta sekä viljelyn suuntauksiin ja nikseihin.
Teoksen pääpaino on pitkään kokemukseen ja kotimaiseen asiantuntemukseen perustuvissa lajikuvauksissa. Kirja on todella innostava ja hyvin kuvitettu.
Kompostointi, maanparannus, luomuviljely ja monet muut käytännön seikat selviävät tästä tuhdista tietopaketista.
Sadon korjaaminen ja säilyttäminen on tärkeä osa hyötykasviharrastusta.
Myös tarhuria ilahduttavat kauniit kesäkukat, kylvö- kukkien kasvatus kuuluu osan antiin.
Tilaa nyt heti saman tien tämä kotimainen uutuussarja kotiisi. Saat teoksen osat heti ilmestyttyä omaan käyttöösi, vuosien ajan kestäväksi tietolähteeksi ja harrastuksesi innoittajaksi.

Ylimääräinen tilaajaetukirja kustantajalta veloituksetta. Lisäksi www.kirjapalvelu.fi -tilaajana saat valintasi mukaan toisen tilaajaetukirjan ilmaiseksi kampanjaetuna.
Onko puutarhassasi häiritseviä kantoja, joista haluat päästä eroon nopeasti ja vaivattomasti? Klikkaa tästä saadaksesi apua kantojen poistoon ja lisätietoa kantojyrsinnästä.
Puutarha ja Piha 1-4

Kaikki osat valmiina.

Koko 235 x 280 mm, 4- osaa, 304 s./ osa.
yhteensä n. 1200 sivua. Yli 600 nelivärikuvaa tai piirrosta/osa. Aakkosellinen hakemisto joka osassa, noin 950 hakusanaa (mm. tieteelliset ja suomalaiset lajinimet). Lisäksi osassa 4 koko sarjan kattava suomen- ja ruotsinkielinen hakemisto.
Sidosasu ja suojapaperi laminoitu.
ISBN 951-0-30995-8
HintaLoppuunmyyty, ei saatavissa

« takaisin
BONNIER
Books Finland
 © 2006 Wicanda Oy | Käyttöehdot | Palaute