Listaa kaikki tuotteet  Taide ja musiikki  Historia, kulttuuri ja maantiede
 Historia, kulttuuri ja maantiede
« takaisin
Suomalainen Sotilas 1-3
Loppuunmyyty, ei saatavissa

Kirjasarjassa "Suomalainen sotilas" kotimaiset historiantutkijat kertovat miten sotilaaksi on kautta aikain jouduttu tai hakeuduttu, millaista on ollut sotilaan koulutus, uralla eteneminen, palkka ja perheen toimeentulo. Oliko sotilaalla eläkettä, entä mitä tapahtui jos sotilas haavoittui tai kaatui taistelussa? Millaisia ovat olleet sotilaiden asut ja varusteet eri aikoina? Mihin suuntaan ja miten sotilaan olosuhteet ovat kehittyneet vuosisatojen kuluessa, missä ollaan nyt, kun suomalainen sotilas yhä useammin voi sijoittua myös ulkomaisiin rauhanturvaamistehtäviin - ja myös naisilla on mahdollisuus varusmiespalvelukseen.
Teossarjan jokaisesta osasta vastaa oma kyseiseen ajanjaksoon erikoistunut päätoimittaja. Sarja jakautuu kolmeen, eri aikakausiin keskittyvään osaan, joista lokakuussa ilmestyy vuoden 1918 tapahtumista nykypäivään ulottuva osa Jääkäristä rauhanturvaajaan. Kirjan päätoimittaja on FM Lauri Haavisto. Keväällä 2010 valmistuu aikajaksoa 1620 -1918 käsittelevä osa Hakkapeliitasta tarkk´ampujaan, jonka päätoimittaja on FT Jukka Partanen. Syksyllä 2010 sarjan päättää osa Muinaisurhosta nihtiin, joka tarkastelee asioita ennen vuotta 1620. Sen päätoimittaja on FT Hannele Klemettilä.
Teossarjan kuvitus koostuu sekä uusista valokuvista että museokuvista, joita on hankittu Puolustusvoimien, Sotamuseon ja Museoviraston kuva-arkistoista. Lisäksi mm. sotilaiden asut esitellään yksityiskohtaisin, asiantuntijoiden tarkistamin piirroskuvin, jotka on laadittu nimenomaan tätä teosta varten. Kuvat on piirtänyt graafikko, kuvittaja Vesa Lehtimäki.
Kirjasarjan toimitustyöstä vastaa Karttakeskus Oy, joka toteuttaa sen tilaustyönä julkaisijalle Weilin+Göös Oy:lle.
Hakkapeliitasta tark'ampujaan
Teossarjan toinen osa Hakkapeliitasta tark'ampujaan valottaa suomalaisen sotilaan elämää Ruotsin suurvallan syntyajoilta 1620-luvulta autonomian ajan lopulle. Ajanjaksoon mahtuu monia merkittäviä suomalaista sotilasta koskettaneita muutoksia. Teossarjan toisessa osassa seurataan Suomen sotaväen organisaation kehittymistä väenotosta ja vapaaehtoisesta ratsupalvelusta ruotujakolaitokseen ja värvättyihin joukkoihin päättyen vuonna 1878 voimaan astuneeseen yleiseen asevelvollisuuteen.
Osassa tarkastellaan myös rajan vartiointia, sotilaskartoitusta, Suomen puolustussuunnitelmia sekä seurataan suomalaisia sotilaita sotakentillä eri puolilla Eurooppaa. Teoksen pääpaino on suomalaisen sotilaan sotilaselämän ja siihen liittyneiden asioiden kuvauksissa. Artikkeleissa käsitellään muun muassa sotilaiden arkielämää, värväystä, sotilaskarkuruutta, lääkintä- ja muuta huoltoa, aseistusta ja varusteita sotilaskoulutusta sekä kunniamerkkejä.
Muinaisurhosta nihtiin
Suomalaisen sotilaan vaiheista kertovan teossarjan kolmannessa osassa käsitellään 1600-lukua edeltäneitä vuosituhansia kivikaudelta alkaen. Aiempien osien tapaan tavoite on tarkastella asioita myös tavallisten soturien näkökulmasta eikä vain suurten sotapäälliköiden kannalta.
Uusimpaan tutkimustietoon nojautuen ja vanhoja harhakäsityksiä oikoen arkeologit, historioitsijat sekä sotahistorian asiantuntijat kertovat miten ristiriitoja ratkottiin vanhoina aikoina ja millainen oli sotaretkien karu arki. Teos etenee aikajärjestyksessä muinaisista kostoretkistä 1500-luvun lopun suuriin sotiin.
Suomalainen Sotilas 1-3

Teossarja 1-3 kokonaan valmis v.2010.

Koko 235 x 290 mm

Laajuus 256 sivua/osa, yht. 768 sivua.

Runsaasti kuvitettu, valokuvin, kartoin ja piirroksin.
Kansissa mattalaminoitu yliveto. Nimiteksti hopeafoliona.
Sidonta, ommeltu, sidottu. ISBN 978-951-593-291-4 koko sarja. ISBN 978-951-593-288-4, osa 1
HintaLoppuunmyyty, ei saatavissa« takaisin
BONNIER
Books Finland
 © 2006 Wicanda Oy | Käyttöehdot | Palaute